dinsdag 31 januari 2012

Sneeuw

Gistermiddag begon het opeens wit te regenen. Iedereen hier springen en naar buiten wijzen. Nou hadden we net een stroomstoring in Rotterdam dus ik dacht nog; niet zo handig mensen, zo zonder verwarming, maar zij zaten er geloof ik niet zo mee.


Je zou het misschien niet zeggen maar ik wil graag even over sommige dingen nadenken voor ik mijn besluit neem.

Op een gegeven ogenblik waagde ik het er maar op. En het was eerlijk gezegd ook zo weinig dat ik het nauwelijk voelde aan mijn billen.
's Avonds bij de puppycursus gingen we eerst ff buiten spelen en dan los-vast oefenen. De juf zei dat we misschien een beetje werden afgeleid door de sneeuw.
Nou ik vond die hele sneeuw gewoon geen f*ck aan. Die Leila, dat Mechelaar chickie naast mij, daar werd ik pas door afgeleid.

We hebben trouwens af geleerd en van de juf moet zij blijven volhouden dat ik, voor ik mijn eten krijg, op mijn billen moet zitten.
Bedankt juf!

Vanochtend duurde het geloof ik wel 4 hele minuten voor ik eindelijk mijn welverdiende brokken kreeg. Als ik te wild werd, zetten ze de bak zelfs weer gewoon terug op het aanrecht.
Moet niet veel gekker worden dit!

Op een gegeven moment gaat zij boven iets op die pc doen en ze dacht mij mooi af te kopen met een oor, maar zo zijn we dus niet getrouwd.

Ik dacht; als jullie zo dol zijn op die sneeuw, zal ik wel zorgen dat je sneeuw krijgt.

Verdomd, ze komt beneden en zeker 3 tellen stil.
Daarna stuurt ze mij van de bank (daar moeten we het ook nog eens over hebben, want ik heb uit betrouwbare bron dat dus echt iedereen, maar dan ook IEDEREEN, op de bank mag. Behalve ik.) en gaat dat ding wat ik doormidden gebeten had met dat witte spul van binnen opruimen.
God, sommige mensen hebben ook geen gevoel voor humor.

zondag 29 januari 2012

Fietsen

Ik was er al bang voor toen ik van de week een ENORME doos zag binnenkomen en ja hoor.
De dag erna werd ik in een soort wandelwagen gestopt en meegenomen naar het park hier in de buurt.
Ik schaamde me dood jongen.
Iedereen die ik tegenkwam zat me te dissen!
Gelukkig kwamen we ook een paar (ondertussen) bekenden tegen die het begrepen en zeiden; hij mag zeker nog niet zo ver lopen. Maar toch. Ik voelde me knap lullig.

Maar wat blijkt; dat ding kan ook achter de fiets:
Vanochtend was ik dus zwaar de lul en kon ik dat ding weer in. Ze hadden het wel aardig aangekleed moet ik zeggen. Kleedje over het kussen en mijn favoriete speeltje erbij.
Maar koud jongen!
Gelukkig vonden zij dat ook dus het oorspronkelijke plan werd al snel ingekort en we zijn toen naar het park gegaan hier een paar minuten vandaan.
Ik heb ff lopen dollen met de hondjes daar en dat was hem.

Nou schijnt het dat zij haar conditie wil opvijzelen en ik dus binnenkort overal in dat ding mee naartoe ga.
Shit man. Ik ga echt als een dolle groeien!

vrijdag 27 januari 2012

Doorslapen

Wat ze dus helemaal vergeet te vertellen, en het is nogal niet wat; ik slaap dus door.

Nou ja.
Soort van.

Tegen 10 uur s'avonds kakken zij helemaal in (ik ook hoor ssttt!).
Maar met hun laatste krachten ga ik er dan rond half 11 nog een keer uit en daarna de bench in en met een beetje duwen en trekken wordt het dan 6 uur.

En dan?
Nou dat ligt eraan.
Meestal ga ik na een EEEENORME plas weer slapen.

Meestal dus :)

donderdag 26 januari 2012

Vloerbedekking

Omdat zij het toch wel rot vond dat die poezen mij steeds ontglipten, hebben ze gisteren vloerbedekking voor me neergelegd.
Vet!
Dat soort gebaren waardeer ik, dus ik wilde gelijk ff meehelpen.
Kon ik gewoon de rest van het avontuur vanuit de bench bekijken.
Lekker dan.

Eerst wilden ze geloof ik alleen maar de gang doen, maar toen sloegen ze een beetje door:


Jaha die voelden de bui al hangen:
Ik zei het je; ze sloegen door. Nu is alleen dat stukje bij mijn bench (daar is dus weer niet over nagedacht. Jammer!) en naast het kleed in de woonkamer nog onbedekt.
Maar het is me kicke! Ik ben gelijk dat hele tapijt eens goed gaan inrennen. Na een minuut of 10 had ik ook door dat er best wat afwerkingshoekjes zijn die nog los liggen.
FOUTJE!!
Ik knagen, zij nee roepen.
Ik ander hoekje pakken, zij nee roepen.
Ik voor de variatie aan het gekleurde kleed beginnen. Zij nee roepen.
Ok ok dan neem ik het tegenoverliggende hoekje. Zij nee roepen.

Ik werd er echt gek van.
Voor wie was dit hele gedoe nou begonnen?
Juist!

Dus toen zij weer nee riep, beet ik eens goed in haar duim.
Zij huilen!
Jaaaa!
Vrouwen en huilen. Ze weten het altijd weer voor elkaar te krijgen jongen!
Dus toen ze ging stofzuigen, kapte ik ook maar met het hele verhaal.
Wel mooi op het snoer gaan liggen, zodat ze niet overal bij kon he!
Hahaha. Vond hem zelf ook wel leuk.

dinsdag 24 januari 2012

Tulpen uit Rotterdam

Vanochtend zijn we met de tram naar de markt gegaan. Ik gedraag me echt voorbeeldig, ga rustig zitten of rol me op tussen haar benen. Ik probeerde op de heenreis nog ff of ik in de jas van de vrouw achter me kon bijten maar vreemd genoeg werd dat niet gewaardeerd. Was gewoon een geintje mensen! Toen zijn we het kleine stuk opgelopen waar ze de bloemen verkopen want het schijnt dat ze dat wel genoeg vond. Ik begrijp trouwens niet waarom ik daar niet in alle planten mag happen en in de tuin wel.
Na de tram ging zij ergens zo'n thee met takjes drinken en op een gegeven moment kwam de andere baas ook nog langs en gaan ze gewoon met zijn 2-en daar een broodje zitten eten! Ja en ik dan?
Ik ben maar weer gaan slapen en toen er van boven een zoutmolentje naast ons op de grond te pletter viel schijn ik niet eens wakker geworden te zijn. Geen hond die het kan controleren dus zo kunnen ze natuurlijk van alles en nog wat verzinnen he!

maandag 23 januari 2012

Wandelen met Dusty

Vanmiddag ben ik gaan wandelen met Leontine en Jasper die de baas via het wolfhonden forum had leren kennen. Zij zagen direct dat ik een fantastisch leuke hond was en gingen gezellig met mij kroelen maar die Dusty van hun, zo!
Ik snap best dat ik al heel volwassen overkomen voor mijn leeftijd *kuch kuch* maar ik ben het nog niet hoor. Dusty is al 10 maanden en kan al onwijs hard rennen en over greppeltjes springen enzo. Shit man. Ik kan niet wachten tot ik dat ook kan.

Teringpietje, er waren wel heel veel grote honden: labradors, Duitse herders, een paard dat we tig keer tegen kwamen en nog wat honden waarvan ik ff de naam kwijt ben.

Hier maak ik ff gauw dat ik weg kom.
Maar ook die Dusty was een pittig tiepetje en om de 1 of andere duistere reden vond ze het zo nu en dan nodig mij dat duidelijk te maken.

Niet dat ik echt impressed was. Ik trok mijn lip op en sprong goed om haar heen, maar ok, ik geef het toe. Ze was nog een maatje te groot.

Toen we thuiskwamen zocht ik direct mijn bench op. Tijd voor een powernap. Ha! Maak daar maar powernap XL van.

zondag 22 januari 2012

Met de trein naar Utrecht

Vandaag ben ik gewoon voor de 2e keer met de trein geweest. Cool man! Zij draagt me de trappen op en de trein in (al begon ze vandaag te klagen dat ik te zwaar word voor dit soort geintjes) en dan val ik eerlijk gezegd als een blok in slaap.
Op de perrons wil iedereen met mij kennismaken en aaien en als ze het niet willen, ga ik gewoon zelf op ze af. De meeste mensen vragen dan wat voor ras ik ben, en als zij dan zegt Saarloos, dan zeggen ze; Maar die zijn toch schuw?
Tja.

Affijn, vanochtend zijn we dus naar Utrecht geweest, naar Charles.
Charles heeft al 25 jaar SWH-en en hij loopt altijd los met zijn honden door Utrecht. Zij zou dat ook wel willen maar dan moet ik eerst goed begrijpen wat Wacht en Zit betekenen dus zover zijn we nog niet.
Bij hem in Utrecht wonen Boelie en Zazou (of Amber) die ik dus al bij die tv opnamen had gezien. Eerlijk gezegd was Zazou toen liever dan nu.
Of het nou was omdat ik nu op haar terrein was of dat ik ondertussen wat groter ben, ik mocht echt helemaal niks.
Niet in de tuin graven.
Niet naar haar blaffen.
Niet een beetje tegen haar opspringen want ze zat constant gelijk boven op me.

Maarrrr......
ik had 'r mooi tuk, want IK mocht naar binnen en zij lekker niet. Ha!
Zij wonen namelijk in een kennel in de tuin.
Zazou is de mamma van Nikita die bij Dexter woont dus daarom ging zij allemaal foto's van haar maken. Ik geef toe daarop lijkt ze best lief op maar trust me; het is eenbitch van hier tot Tokyo!




Nadat ze thee hadden gedronken en van alles en nog wat besproken hadden, werd ik een beetje moe en verdomd, ik lig nog niet onder die tafel of we moeten weg.
Charles grapte tegen Caroline dat hij mij wel wilde houden en dat Boelie en Zazou dan mee zouden gaan naar Rotterdam, zegt die kleine doodleuk: dat is goed.
Wat kan je je vergissen in mensen he!

vrijdag 20 januari 2012

TV opnamen

Hehe, het embargo is eraf.
Man ik moest soms echt op mijn tong bijten om het niet te vertellen, maar ik had dus een week terug tv opnamen! Hoe kicken is dat!

Op een gegeven moment staan ze te smoezen en voor ik het wist had ik één of ander bizar tuig aan. Mozes kriebel wat is dit nou weer?
We stappen die auto in (ha! zij stapt in en tilt mij erin natuurlijk. Sommige onder ons hebben gewoon hun eigen lakei daarvoor) en verdomd, ze haalt een soort haak door de autogordel, legt die aan dat tuig en ik zit vast!
Nou lag dat kleed er ook in en met een beetje heen en weer schurken kon ik nog wel met mijn kop op haar been, dus wat mij betreft maakten we er verder geen woorden aan vuil en gaan met die banaan.

Komen we na een uur ergens aan, Hilversum hadden ze het over en ik "stap" nietsvermoedend uit, zie ik me daar verdomme zeker 10 HELE grote honden. Ze kwamen me vaag bekend voor. Sommigen hadden wat van mamma weg.


Ik wou eerst ff chill doen maar eerlijk gezegd vond ik het super cool! Ze vielen me trouwens heel erg mee! Ik mocht overal aan snuffen en al die andere baasjes waren ook hartstikke leuk.

Affijn, wij die hei op. Dat was al een pittig stuk lopen maar ik deed net of ik het al 100 x gedaan had en ik geloof niet dat iemand het doorhad.
Iedereen wou weten hoe ik heette en probeerde me dan te roepen maar ik luisterde toen nog voor geen meter naar mijn naam dus dat vond ik dan wel weer lachen.
Op een gegeven moment legt één van die tv mannen uit dat alle honden moesten verzamelen en dan gingen de baasjes er een paar roepen en dan renden ze eerst van achter naar voor en toen van rechts naar links door beeld. Dat gaf mooie 'sfeerbeelden' of zo iets.
Nou ik vond het wel prima allemaal. Ik had wel wat beters te doen.


Het was echt supergezellig met iedereen maar soms vonden ze dat ik een te grote mond had.
Een grote mond, moi?


Affijn, na een hele poos moest Marianne een interview geven en ze vroeg of ik mee mocht.
Kicken!
Iedereen wou met me knuffelen en die ene cameraman zag me volgens mij wel zitten.

Maar er komt me veel kijken bij zo'n optreden man!

Om te beginnen moet je dus serieus stil zitten.
Hallo. Doe 's ff normaal man, ik was pas 8 weken!
Ik donder in slaap als ik heel moe ben maar stil zitten komt niet in mijn woordenboekie voor.

En dan ook nog;
Charles ging met Amber en Boelie bij ons zitten en daar mocht ik helemaal niet aankomen of zo.
Ja dag!

Ik peerde hem gewoon en omdat ze dat vroegen bleef ik dan wel een beetje rondhangen en door het beeld rennen maar wat mij betreft was dat the limit.


Hier deed ze me ff aan de riem omdat er geloof ik ook nog paarden voorbij kwamen. Ik had een middag man! Ge wel dig!
Na een uurtje of 2 moest ik zo en dan ff liggen. Ik probeerde dat nog zo onopvallend mogelijk te doen want ik voorzag dat dit anders wel eens het einde van deze middag zou kunnen betekenen, en ja hoor, op een gegeven moment zagen ze het toch en gingen we afscheid nemen.


Maandag a.s. om 11.oo uur begint het. KoffieMax heet het. Eerlijk gezegd vond ik het die middag al zo vet dat het me weinig meer kan schelen of ik bij de montage 'gesneuveld' ben of er nog inzit, maar ik zal wel ff aan de baasjes vragen of ze nog iets willen laten weten daarover.
Later!

Op visite

Vanochtend ben ik op bezoek geweest bij mijn nieuwe bff; Lica.
Lica woont met haar opa Tunka en grote "zus" Shala bij Johan en Marianne waar de bazen al eerder op bezoek waren.
Die opa was mij een beetje te streng maar die Lica is echt een toffe chick! Ik kon gewoon op haar rug springen, in d'r oren bijten of eens lekker aan een achterpootje knagen.
Ok, ok, zij liep mij een aantal malen omver, maar wat mij betreft wou ik direct revanche dus ik ging er volop tegenaan. Kussentje inpikken, van achter de bank opeens tevoorschijn springen, ik was gewoon goed bezig al zeg ik het zelf.
Heel, heel soms kwam ik even bij Marianne of de baas langs.

Na een half uurtje voelde ik me daar zo thuis dat ik eerst ff op de grond spuugde en vervolgens een lekkere hoop neerlegde!

Buiten was het helemaal vet. Lica en ik zijn echt goed samen man! Ik ren achter haar aan en dan mag zij me een keertje of 100 omgooien.
Ze had trouwens nog een vette tip: als je dorst heb, kun je gewoon uit de sloot drinken.
Dat ik daar niet eerder op gekomen was.




Ik vond het een kicke ochtend en ik hoorde de baas zeggen dat Marianne binnenkort ook bij ons een keer langskomt. Ze zal Lica dan toch wel meenemen?

donderdag 19 januari 2012

Een updeetje

Wat ik dus al heel goed kan:


  • als ze naar beneden komt met de stofzuiger, eerst eens ff die slang doodmaken.

  • als ze dan echt aan het stofzuigen is, een pak servetten van de tafel jatten en opvreten.

  • met die regen heel zielig buiten staan zodat we snel weer naar binnen gaan

  • met los/vast oefenen, gewoon vast houden. Altijd.

  • eten. dat kan ik dus ECHT goed. Gister schijnt ze de ontwormingspil in mijn vlees gedaan te hebben, nou het zal mij aan mijn kontje roesten, als ik maar kan eten. Brokken vind ik ook prima. Of blaadjes. Besjes. Planten in het algemeen nou ik erover nadenk.

  • Wat ik nog moet vervolmaken:

  • als ze de vuilniszak eruit halen en de nieuwe erin doen, eerst nog ff mijn tanden in die volle zak zetten. Heb het geprobeerd maar zij was wel heel snel.

  • tegen alles opspringen. Ik doe mijn best maar ook daar is ze vrij snel bij helaas.

  • nou eindelijk eens 1 van die katten te grazen nemen. Serieus wat een schijtluizen zijn dat zeg. Mij een beetje lopen uitdagen door overal op te springen waar ik dus niet bij kan (let op, ik zeg dus waar ik niet bij kan en niet, waar ik niet bij MAG want ik zie dat iets anders dan de baas) en vervolgens snel achter het traphekje gaan zetten. One of these days!

  • o en last but not least. Net wat langer huilen en blaffen als ik tijdens hun ontbijt in de bench gezet wordt. Hij zegt dat ik het maar moet leren maar ik voel dat ik haar en de kinderen op mijn hand heb.

  • p.s. wat ik natuurlijk ook heel goed kan maar dat is tactisch niet zo handig misschien omdat ik weet dat zij wel eens meeleest;
    ik kan dus heel goed slapen in de auto. Sterker nog ik vind autorijden geweldig. Sttt!! Hebbie niet van mij he!

    woensdag 18 januari 2012

    Auwauwauauau

    Ik zei het toch al een tijdje terug; bloeddorstige monsters in dat park.
    Sta ik gewoon een beetje dominant over één van die golden retrievers heen, zoals ik altijd doe. Dacht ik Weet je wat ik pak die eikel zijn balletje gewoon ook ff af.
    Zo!
    Hij werd boos!!
    Springt bovenop me en hapt gewoon in mijn oor.

    Ik gillen natuurlijk.
    Wat een beetje tegenviel; zij bleef vrij rustig en zei ook nog eens tegen die andere baas dat ik te brutaal was geweest.
    Ja Hallo!

    Ik was wel ff geschrokken en mocht toen tussen haar benen zitten.
    Mijn oor was gelukkig niet stuk maar het bloedde wel een beetje en ik vond dat ik heel veel aandacht en brokjes verdiende.
    De kinderen vonden dat gelukkig ook, dus de rest van de middag heb ik heel lief op de grond bij ze gelegen en dan konden zij me over mijn buik in slaap kriebelen.
    Zoals een grote filosoof eens zei: elk nadeel hep zijn voordeel.

    dinsdag 17 januari 2012

    Welpencursus

    Gisteravond moest ik opeens de auto in naar omdat ik naar school moest.
    Huh?
    Geen idee!

    Op het parkeerterrein zag ik 2 ieniemienie hondjes (soort teckel-achtig iets) uitstappen en die wilde ik ff goed leren kennen maar dat mocht niet van haar.
    Ok ok, loop ik door, mag ik ook niet van die enorme hoop paardenmest die op het pad ligt eten.
    Ja, wat wil je nou?

    Affijn, eerst ff Vera begroet en toen naar binnen.
    Zo! best een hoop mensen. Leuk man!
    O en een oud duitse herder van 15 weken.
    Wij spelen en spelen.
    Moesten we stoppen omdat het slecht was voor onze heupen op die gladde vloer.
    Hallo!
    Wisten jullie niet dat wij kwamen dan?

    Goed, we gaan met zijn 10-en of zo rond een kleedje zitten en ik wil gelijk ff iedereen gedag gaan zeggen.
    Normaal toch?
    Nee hoor. Ik moest bij haar blijven en dan gingen de leidsters kijken of ik een schuchter hondje was of wat meer durfde.
    Wat.
    Denk.
    Jezelf?

    Juist.

    Dus de hondjes die wat groter waren gingen eerst ff buiten spelen. Dat was wel vet. Ik ga met die Kane spelen, en dan nog een labradortje en een Mechels herdertje en een soort smousje maar dan groter. Echt leuk.
    Ik denk Nou als dit school is, best cool.

    Heb het nog niet gedacht of we moeten weer aan de lijn en naar binnen. Ik kon niet wachten om achter iedereen aan te gaan dus ik trek haar ff een beetje voort.

    Binnen moesten we naar onze naam leren luisteren.
    Op zich wil ik dat wel, vooral omdat ik dan een brokje kreeg, maar na 3 keer vond ik het wel prima.
    Je zag toch dat ik het kon?
    Ik wou naar die poedel toe.

    Bovendien waren de mensen van de puppy cursus na ons, ondertussen ook binnengekomen en daar wilde ik eigenlijk ook wel naartoe.
    Ergens op de achtergrond was ook nog een kind aan het huilen, kortom ik had het prima naar mijn zin kunnen hebben met al die mensen als zij me maar had laten gaan.
    Dus op een gegeven moment dacht ik; weet je wat, ik trap ff dat hele kleed hier in het midden onder iedereen vandaan en dan ga ik die randen een beetje opleuken.
    Want zeg nou zelf. Allemaal mooie woorden van Kijk naar je hond en wat ie wil enzo, maar ondertussen mij terugroepen terwijl ik duidelijk andere plannen had.

    Op het laatst gingen we nog een beetje met een speeltje vast en los oefenen.
    Vast kan ik al onwijs goed!

    Toen zag ik electriteitskabels.
    Daar mag ik thuis niet aankomen dus dat was een buitenkansje.
    Ja hoor!
    Gaat die vrouw van die teckels aan de andere kant de baas waarschuwen.
    Bah. Ik houd niet van klikken.

    Na nog een half uur had ik het wel een beetje gehad.
    Zij trouwens ook had ik het idee.

    zaterdag 14 januari 2012

    Hockey met een stokkie

    Omdat het winterstop is traint dat chickie niet op vrijdag maar op zaterdagochtend en de baas vond het wel leuk om dan eerst met mij in het park daar te lopen en daarna bij de hockey te kijken.
    Had ik geen principiële bezwaren tegen dus zo gezegd zo gedaan.
    's Kijken. Wat heb ik zoal gezien.
    Nou die ganzen die naar me bliezen onder dat bruggetje maar mooi dat ik die ff op hun plaats heb gezet.
    Dan die labrador die bij de baas kwam snuffen en wiens balletje ik toen maar gepikt heb.
    Dat jongetje dat aan het voetballen was en toen heb ik ff gezellig meegedaan.
    Ja, was best een aardige ochtend.

    Affijn wij naar dat hockeyveld. Eerlijk gezegd stonden die meiden maar een beetje te suffen op dat veld en ik sukkelde langzaam in slaap. De andere baas was ondertussen terug van boodschappen doen en vond dat het een beetje te koud was voor me op de grond en daarom mocht ik op het jack van die kleine liggen. Sympathiek!

    ff een zeldzaam actie momentje:
    Nou ja, na een uur breken ze zo'n beetje op en toen had ik dus 10 van die meiden in mijn nek.




    Ik heb die grote baas horen zeggen dat hij geld gaat vragen aan iedereen die
    a. mij wil aaien
    b. vraagt hou oud ik ben
    c. wat voor soort hond ik ben
    d. zegt dat ik een husky ben

    Ik vind het op zich een prima plan, zolang ik er in mee deel natuurlijk!