zondag 22 september 2013

Rasexamen

Rasexamen?
Ze zal ook niks uitleggen ofzo hè.

Eerst een uur in de auto. Toen stapten we ergens uit en ik had kunnen zweren dat ik daar eerder geweest was, maar goed, kennelijk gingen we daar gewoon een stukkie lopen.
Komen we terug; bingo; ik zie een andere Saar.
En wat voor 1: Lois.
En wat voor Lois; een beetje loopse Lois.

Serieus.
Mijn dag kon al niet meer stuk.

Zitten we koffie te drinken in de kantine, ik had reeds diverse, helaas vruchteloze, pogingen gedaan bovenop Lois te duiken, moesten we dus die hal ernaast in.
Wat blijkt: Lois was reserveteef en werd dus hoofdteef en ik was reservereu en werd opeens hoofdreu want wij waren de enigen. Lekker makkelijk dus.

Nou ja om een lang verhaal kort te houden; het kwam er dus op neer dat er verschillende mensen aan mij gingen voelen en kroelen en dat ik dan zo nu en dan een rondje moest rennen om te laten zien of de baas een beetje conditie had en dat we daarna stil gingen staan om te kijken hoe Lois het ervan af bracht.
Eitje.



Ja en hier staat mevrouw Godelieve Bazelmans (die als eerste geslaagd is, de rest was nog in bespreking toen we weggingen) tegen Esther (die in de veronderstelling leefde dat het examen pas om 13.00 uur begon) te vertellen dat het best spannend was om 2 van die heel verschillende honden te keuren.
Waar ik zeg maar een tikkie teveel zelfvertrouwen heb, heeft zij dat weer een tikkie te weinig en welke kant moet je dan op?

Ik zeg; gewoon de goeie kant mensen.
Tijd voor een tukkie.
Toedels!

donderdag 12 september 2013

Als ik dit had geweten

zei de oogarts toen ze me de behandelkamer in riep, dan had ik misschien toch mijn afspraak verzet.
We hadden het erover dat eind september de AVLS ook een oogspiegeling aanbiedt, waarvoor zij ook benaderd was maar
A had ze al andere afspraken en
B had ze gedacht; dat is niet het makkelijkste ras voor zoiets en dan loop ik de hele dag achter een stel bange honden aan te rennen.

Bij mij lopen de plannen ook ietwat anders maar de baas vond het fijner als ik die dag gewoon lekker met iedereen kon spelen en knuffelen zonder dat ik 'last' van mijn ogen zou hebben, dus had ze de afspraak van gistermiddag gewoon laten staan.

Wat de da echter niet wist, is dat ik diezelfde ochtend al hijgend en rennend achter Lica had aangezeten, dat ik Gaia van me af had moeten houden, Tunka had moeten trotseren en on top of everything dat Shala me begon te versieren.
Wolla jongen, geen geintjes!


Hier sta ik te bedenken of ik er direct op zal springen of eerst nog even goed zal ruiken, want man man man, wat mij betreft is Lica MILF van de maand.

Goed.
Lang verhaal kort.
Ik stap dus na een enerverende ochtend daar die kliniek in, heb ik de halve, wat zeg ik, de hele bemanning over me heen. Toevallig (nou toevallig) was Saar daar de vorige week ook geweest en dat vonden ze ook al zo'n lieve fantastische hond.
Tja, ik geloof dat ik wel mag zeggen, dat ik er kijk op heb ;)

Affijn, half uur later staan we weer buiten MET volledig vrij op alle punten:
Jaha en daar kwam nog eens bij dat bij thuiskomst de uitslag van de RvB ook binnen was:
HD A met Norbergwaarde 35.

Volgens mij hebben we de officiële voorwaarden dan wel zo'n beetje gehad.
Ik ben DM drager en Dwerggen vrij, mijn ogen zijn goed en met mijn heupen is ook niks mis.
Ok, ok, ik moet nog ff 2 worden, maar wat mij betreft kunnen gegadigden zich in rijen van 3 op gaan stellen ;)

donderdag 5 september 2013

Ouwehonds Dierenpark

Gast!
In Rhenen staat dus serieus een park voor oudere honden waar ze gewoon allemaal rare creatures achter de tralies houden!!
Iggy & ik begrepen er de ballen van.

Ik heb diverse, vruchteloze, pogingen gedaan zowel de ijsberen, de wolven als de apen te lijf te gaan en Ig stond gewoon overal bij te kwipselstaarten.
Wat een schatje is het toch.
Nou ja, dus wij hebben onszelf maar bezig gehouden. Dat lukte dan wel weer aardig ja.
Was gewoon weer een ouderwetse TOPdag man!