maandag 9 juli 2012

Puberen

De baas had het laatst met Daniëlle en Remco over puberen en graag geef ik de lezer hierbij wat praktijktips:
In principe zijn wij sneller dan onze bazen. Wanneer je dus de theedoek van het haakje trekt, uiteraard pas los laten bij ruilen voor iets beters (lees; snoepje) OF los laten op het moment dat zij met haar rug naar de gedekte tafel staat en dan in 1 x BAM op die tafel met je voorpoten en gewoon alles wat binnen je bereik ligt naar binnen werken.

Wat ook goed werkt: gewoon bezig blijven maar net ff op een andere locatie.
Dus de ene keer jat je iets van het aanrecht (plastic bakje bijvoorbeeld) en de volgende keer van de kast (brillenkoker). Daarna ga je naar de tafel (laptopkabel) en dan weer terug naar het aanrecht (keukenrol). Dan weer naar de kast (stapel rekeningen) en dan weer naar die theedoek.
Zie je het een beetje voor je?
Hou dit een uur of 2 vol, afgewisseld met aan een stoel knagen of aan de rand van een tapijt, keihard tegen de katten blaffen of met je voorpoot keihard tegen het traphekje aan slaan en het levert je hoe dan ook iets op.
Een enorm bot om je even koest te houden.
(Zal jou boeien waarom)
Of je moet ff een kwartier afkoelen in de tuin. Kan ook ja.
Maar he!
Gewoon ook daar keihard blaffen (vinden ze vervelend voor de buren, dus kappen met die gekke hoestblaf van jullie, dat levert niks op) en als ze dan boos op je af komen lopen, spontaan met alle 4 je poten gewoon 2,5 meter hoog tegen de schuifpui op springen.
Ze schrikken zich de tandjes man!

Ja die van mij gaat dan demonstratief met haar rug naar me toe staan en dan moet ik eerst gaan zitten voordat ze de deur opendoet en dan nog mag ik pas als ze "Toe maar" zegt, maar ja, je bent dan toch maar weer mooi binnen!
PAR TY!!

1 opmerking: